Social Enterprise Awards

Social Enterprise Awards

Wie nomineer jij?

Social Enterprise Awards
Jaarlijks worden er tijdens de Social Enterprise Day worden twee awards uitgereikt: de start-up award en transformation award. De winnaars worden elk jaar door een vakkundige jury gekozen, maar eerst kunnen voor beide categorieën organisaties genomineerd worden.

Wie nomineer jij voor de Social Enterprise Awards?
De Social Enterprise Awards 2017 worden uitgereikt aan social enterprises, in twee categorieën: Start-ups en Transformers:

  • Start-ups zijn organisaties die recent (de afgelopen vijf jaar) zijn opgericht; dit gaat in de praktijk altijd om private organisaties.
  • Transformers zijn organisaties met een langer bestaan (ten minste tien jaar) en met een redelijke tot zeer grote omvang (zeg: meer dan 500 medewerkers); dit kunnen zowel organisaties uit de publieke als uit de private sector zijn.

Om te beoordelen of een organisatie de Social Enterprise Award toekomt, wordt gelet op:

  • Aard en urgentie van het achterliggende maatschappelijke vraagstuk
  • Intentie van de organisatie (missie, visie, beleid)
  • Verdienmodel van de organisatie
  • Daadwerkelijke impact van de organisatie, op haar klanten, de maatschappij, het milieu, haar partners, medewerkers en aandeelhouders.

Bij de Transformers wordt daarnaast specifiek gelet op:

  • De innovativiteit (ofwel: hoe omvangrijk is de transformatie van traditionele organisatie, tien jaar geleden, naar een Social Enterprise anno 2017)

Winnaars uit de afgelopen jaren
In de afgelopen 3 jaar wonnen Interface, Tesla en Unilever de Transformation Award. De Start-up Award werd uitgereikt aan Fairphone, WakaWaka en De Correspondent. Jij kunt dit jaar mede bepalen welke twee organisaties kans maken op een award. Wie heeft jouw voorkeur en waarom, welke organisatie nomineer jij?

Uitreiking op de Social Enterprise Day op 2 juni
Op 2 juni zal een vakkundige jury de winnaars bekend maken. Kom ook naar de Social Enterprise Day om het zelf mee te maken! Meld je aan voor de Social Enterprise Days.

Het nomineren van organisaties is op dit moment niet meer mogelijk. De jury is op dit moment bezig met het vaststellen van de short-list.

Wij nodigen jou uit om organisaties te nomineren – dat kan zowel in de Start-up als in de Transformer categorie. Stuur je nominatie met korte motivatie naar:

Stuur je nominatie naar Denis Verhoef:
d.verhoef@kirkmancompany.com
+31 (0)88 4040400