Social Enterprise Day 2022

KNHM Participaties BV

[minti_image img=”18843″ align=”center”]

Winst maken met een maatschappelijk doel

KNHM Participaties BV richt zich op hen die ondernemerschap combineren met het behalen van maatschappelijke doelen. Of het gaat om een organisatie die de lokale economie stimuleert of die ouderen meer bij de maatschappij betrekt, KNHM Participaties BV investeert door middel van geld en kennis. Zij maakt ondernemers minder afhankelijk van subsidies, waardoor die meer ruimte hebben om te investeren in kwaliteit en continuïteit. Zo verschuiven we de focus naar duurzame vooruitgang, in plaats van snelle winst.  KNHM Participaties BV is een samenwerking van Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij en VSBFonds.

Wat voor investeerder is KNHM Participaties
KNHM en VSBfonds geloven in sociaal ondernemerschap en zijn bereid wat meer risico te nemen dan de doorsnee investeerder. KNHM Participaties BV stelt daarom leningen en aandelenkapitaal ter beschikking aan sociale ondernemingen. Er gelden twee belangrijke voorwaarden: geld dat KNHM Participaties ter beschikking stelt moet worden terugbetaald en KNHM Participaties wil nauw betrokken blijven bij de onderneming. Dit betekent dat wij intensief kijken naar een voorstel en indien nodig meedenken over de ontwikkeling ervan. Na het afstemmen van de financiële afspraken, stelt KNHM Participaties een coach en/of toezichthouder aan.

Voor wie is KNHM Participaties
KNHM Participaties is er voor impact-first ondernemingen. Dit zijn ondernemingen die een maatschappelijk doel combineren met ondernemerschap. Sociale meerwaarde is het doel, winst is een middel. Dat betekent niet dat winst bijzaak is. Winst maken is nodig om te kunnen blijven investeren in de toekomst en zo impact te blijven maken! Want juist die blijvende impact maakt dat wij graag investeren.

Wie komt in aanmerking?

KNHM Participaties wil de zelfredzaamheid van onze samenleving versterken. We noemen dat samenredzaamheid. Dat betekent dat wij mensen willen stimuleren samen hun problemen op te lossen of kansen te pakken. Dat kan bijvoorbeeld door als wijk het buurtcentrum over te nemen van de gemeente. Of als ondernemer oudere dames van wie het netwerk steeds kleiner wordt high-fashion producten te laten breien, waardoor ze in contact komen met jonge modeontwerpers en fotografen. Zo krijgen zij voldoening en blijven meer betrokken bij onze samenleving.

Kijk voor meer informatie en de criteria op de websites van KNHM en VSB onder de tabs ‘sociaal ondernemen’.


Geplaatst

in

door

Tags: