Social Enterprise Day 2022

i-did Slow Fashion

[minti_image img=”18608″ align=”center”]

Mijn grote muze is mijn Koerdische vriendin Jamila die als hoger opgeleide vluchteling niet mee mocht doen in onze maatschappij. Het uitsluiten van mensen ervaarde ik als groot onrecht. Daarnaast maakte ik me zorgen over de manier waarop we met onze aarde omgaan. Dit zijn de redenen waarom ik ben begonnen met i-did.

Geloven in een betere wereld, klinkt als idealisme en onbegonnen werk. Toch ben ik ervan overtuigd, dat als we allemaal net iets beter om ons heen zouden kijken en luisteren naar ons hart er veel meer in beweging kan komen. Betekenisvol ondernemen is wat mij betreft dé motor van de toekomst, die de economie draaiende kan gaan houden en kan zorgen voor een inclusieve samenleving.

Mireille Geijsen combineert ondernemerschap, visie op design en een sterk zakelijk netwerk met doorzettingsvermogen, idealisme en een rotsvaste overtuiging dat het anders kan en anders moet. Ruim 20 jaar werkt Mireille vanuit haar eigen bedrijf als grafisch ontwerper. In 2009 richt ze i-did op “[…] vanuit het volle besef dat we goed voor de aarde moeten zorgen. Daarnaast nemen we veel mensen niet mee in onze groeiende welvaart. Zij missen door sociale omstandigheden vaak de aansluiting. We moeten dus insluiten en niet uitsluiten, de kring groter maken. Dit besef kwam bij mij toen ik kinderen kreeg. Ik voelde me verantwoordelijk voor dit nieuwe leven en wil me daarom inzetten de schoonheid van de wereld en zijn bewoners te behouden. Met i-did wil ik een bijdrage leveren door in een MVO naaitalier van textieloverschotten producten te maken. Een stap dichterbij een sociale en circulaire samenleving.


Geplaatst

in

door

Tags: